zwem- en poloclub ter apel
Waterpolo

Waterpolo

Bij waterpolo proberen 2 teams van 7 spelers zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het is een echte teamsport, waarbij iedereen meedoet in de aanval en de verdediging en iedereen kan dus scoren. Je kunt waterpolo een beetje vergelijken met handbal, maar dan volledig in het water.

Sterke armen en sterke benen

De spelers mogen met hun voeten de bodem niet aanraken. Daarom zijn waterpolospelers heel goed in watertrappelen en borstcrawl. Ze kunnen ook vangen en gooien als de beste, omdat de bal maar met 1 hand aangeraakt mag worden.

Snel en krachtig, maar kort

Van je tegenstander wegzwemmen en tussendoor de bal gooien kost veel kracht. Daarom duren waterpolo-wedstrijden niet zo lang. Tussen de partjes heb je rust en er mag veel gewisseld worden. De wedstrijden gaan heel snel. Het team dat de bal heeft, moet binnen 30 seconden op het doel van de tegenstander schieten. Lukt dat niet, dan gaat de bal naar de andere partij.

Voor iedereen?

Waterpolo kun je spelen van 6 tot 75 jaar. Je moet natuurlijk een zwemdiploma hebben en tegen een stootje kunnen. Als je net begint met waterpolo mis je vaak conditie. Geen probleem: wie moe is vraagt gewoon aan de trainer of hij/zij even mag uitrusten. Bij waterpolo komen trouwens heel weinig blessures voor. Het is gezond en als je traint en speelt gebruik je heel veel spieren. Je krijgt er een BEREconditie van.

Facebook berichten op Zepta1934