zwem- en poloclub ter apel
Zwemmen

Zwemmen

Zwemmen bij Zepta staat voor gezelligheid! Die gezelligheid staat bij Zepta voorop. Dat wil niet zeggen dat we niet prestatiegericht zijn. Integendeel, elke zomer wordt er volop getraind in het verwarmde buitenbad Moekesgat in Ter Apel. ‘s Winters wordt er getraind in het overdekte zwembad ‘Sportplaza’ te Stadskanaal en in ‘t overdekte zwembad Aquarena te Emmen. Dit alles natuurlijk om de prestaties op een dusdanig niveau te houden dat we kunnen meedraaien met de noordelijk wedstrijden. ‘s zomer en ‘s winters worden de kinderen ingedeeld in twee groepen tijdens de trainingen. Deze indeling wordt gemaakt op basis van vooruitgang en leeftijd van het kind.

Wedstrijden

Als je zwemt bij ZEPTA dan mag je (en let wel: het hoeft niet!) meedoen aan de wedstrijden die regelmatig wordengeorganiseerdtijdens het winterseizoen, in zwembaden in Stadskanaal, Winschoten en Oude Pekela. ZEPTA organiseert jaarlijks zelf ook een competitiewedstrijd in het bad in Stadskanaal . De meeste kinderen ervaren dit telkens weer als spannend maar erg leuk. Regelmatig vallen er dan ook kinderen van ZEPTA in de prijzen en worden de persoonlijke records aangescherpt. Ouders kunnen altijd mee naar de wedstrijden.

Clubkampioenschappen

Maar er is meer! Naast de gewone kring wedstrijden organiseert ZEPTA zelf ook regelmatig wedstrijdjes onderling. Dit gaat dan onder de noemer clubkampioenschappen. Daarvan kennen we een zomer en een wintereditie. Tijdens deze wedstrijden draait het allemaal om de verbetering van je persoonlijke tijden. Tevens is het een indicatie of je ook goed je best hebt gedaan tijdens de trainingen. Uiteraard ontvang je ook hiervoor mooie prijzen en een leuk certificaat voor boven je bed! De zomer editie is uitgebreider dan de wintereditie. In de familie- estafette kunnen ouders hun eigen zwemtalent laten zien. Tijdens de zomer is er na afloop van de kampioenschappen een barbecue voor alle ZEPTA leden en hun ouders en broertjes/zusjes.

Nevenactiviteiten

ZEPTA is meer dan alleen zwemmen! Omdat we beschikken over een eigen Kantine organiseren we regelmatig een gezellige activiteit. Ook gaan we elk jaar een dagje uit, we gaan dan met de hele club naar een leuk pretpark of subtropisch zwemparadijs in de buurt. Daarnaast is er het jaarlijkse logeerweekend. In december brengen Sinterklaas en zijn pieten een bezoekje aan onze jeugdleden en in januari volgt dan de nieuwjaarsreceptie met een speurtocht of vossenjacht. Het jaarlijkse internationale waterpolotoernooi (het grootste openluchttoernooi in de wereld) is het grootste evenement dat door de vereniging georganiseerd wordt.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met één van de Zwemcommissieleden. Wanneer je lid wil worden van ZEPTA klik dan HIER. Om lid te worden van ZEPTA moet je minimaal in het bezit te zijn van je A diploma, een zwembroek/zwempak en een handdoek. Wanneer je naast zwemmen ook interesse hebt in waterpolo dan biedt ZEPTA perfecte doorstroommogelijkheden. Kijk voor meer informatie over waterpolo bij het menkopje “Waterpolo” op deze website.Je kunt altijd een paar keer gratis komen “sfeerproeven” tijdens de zwemtrainingen om te kijken of ZEPTA ook voor jou iets is! Kom gerust eens langs, we wachten op je!

Facebook berichten op Zepta1934